İçeriğe geç
Portada » Donald Trump'ın IQ'su

Donald Trump'ın IQ'su

Başkanın İstihbaratını Çevreleyen Tartışmalar

Donald Trump'ın IQ'su, 2017'de Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak göreve başladığından beri çok fazla tartışma ve spekülasyon konusu olmuştur. Zeka bölümünün (IQ) resmi bir kaydı olmasa da, çeşitli kaynaklar bilişsel yetenekleri hakkında bilgi sahibi olduğunu iddia etmişlerdir.

IQ Testi nedir?

IQ testi, bir kişinin zekasını ölçmek için tasarlanmış standart bir testtir. En sık kullanılan testler Wechsler Yetişkin Zeka Ölçeği (WAIS) ve Stanford-Binet Zeka Ölçeği'dir. Bu testler, bir kişinin hafıza, problem çözme becerileri ve mantıksal akıl yürütme dahil olmak üzere sözlü ve sözsüz yeteneklerini ölçmek için tasarlanmıştır.

"Yüksek" IQ olarak kabul edilen nedir?

Çoğu IQ sınıflandırmasına göre, 130 veya daha yüksek bir IQ puanı "çok zeki" veya "yetenekli" olarak kabul edilir. 120 ile 129 arasındaki puanlar "üstün zeka" olarak kabul edilirken, 110 ile 119 arasındaki puanlar "yüksek ortalama" olarak kabul edilir. 70'in altındaki puanlar "zihinsel engelli" veya "zihinsel engelli" olarak kabul edilir.

Donald Trump'ın IQ'su nedir?

Donald Trump'ın IQ'sunu herhangi bir doğruluk derecesiyle belirlemek zordur, çünkü test puanlarını hiçbir zaman kamuya açıklamamıştır. Bununla birlikte, çeşitli kaynaklar bilişsel yetenekleri hakkında bilgi sahibi olduğunu iddia etmişlerdir.Bir kaynak, 2015 yılında Trump'ın IQ'sunun "156-167" olduğunu iddia eden Trump'ın eski kişisel doktoru Dr. Bornstein. Bu iddia, insanların IQ puanlarını abartması nadir olmadığı için geniş çapta tartışılmıştır.Diğer bir kaynak ise Harvard Üniversitesi'nde ünlü bir psikolog ve profesör olan Dr. Howard Gardner. Gardner, Trump'ın akıcı ve ikna edici bir şekilde konuşma yeteneği de dahil olmak üzere "yüksek sözel IQ'lara" sahip bireylerin çeşitli özelliklerini sergilediğini iddia ediyor. Bununla birlikte, Gardner ayrıca Trump'ın "derin öğrenme belirtileri göstermediğini" ve karmaşık konular hakkında derinlemesine düşünme yeteneğinden yoksun olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir