İçeriğe geç
Portada » Ünlü dahi ve IQ bölüm 2

Ünlü dahi ve IQ bölüm 2

Zeka bölümü veya IQ, bireyin bilişsel yeteneklerinin bir ölçüsüdür. IQ testleri tartışmasız olmasa da, bireyleri değerlendirmek ve başkalarıyla karşılaştırmak için onlarca yıldır kullanılmaktadır. İşte ünlü ve tarihi figürlerin bazı örnekleri ve tahmini IQ'ları:

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci, tarihteki en parlak zihinlerden biri olarak kabul edilir. Bir ressam, heykeltıraş, mimar, bilim adamı ve mucitti ve çalışmaları bugün insanlara ilham vermeye ve onları büyülemeye devam ediyor. Bazı uzmanlar IQ'sunun 220 civarında olduğunu tahmin ediyorlar, bu da onu şimdiye kadar yaşamış en zeki insanlardan biri yapacak.

Isaac Newton

Isaac Newton, tüm zamanların en büyük bilim adamlarından biri olarak kabul edilmektedir. Fizik, matematik ve astronomi alanlarına çığır açan katkılarda bulundu ve çalışmaları takip eden bilimsel keşiflerin çoğunun temelini attı. IQ'sunun 190 civarında olduğu tahmin ediliyor ve bu da onu tarihteki en zeki insanlardan biri yapıyor.

Galileo Galilei

Galileo Galilei, modern gözlemsel astronominin babası olarak kabul edilen İtalyan bir astronom, matematikçi ve fizikçiydi. Jüpiter'in en büyük dört uydusu ve Venüs'ün evreleri de dahil olmak üzere birçok çığır açan keşif yaptı. IQ'sunun 185 civarında olduğu tahmin ediliyordu ve bu da onu zamanının en zeki insanlarından biri yapıyordu.

Nikola Tesla

Nikola Tesla, modern alternatif akım (AC) elektrik tedarik sisteminin tasarımına yaptığı katkılarla tanınan Sırp-Amerikalı bir mucit, elektrik mühendisi, makine mühendisi ve fütüristti. Elektromanyetizma ve kablosuz iletişim alanlarına önemli katkılarda bulundu ve IQ'sunun hala çok yüksek olarak kabul edilen 150 civarında olduğu tahmin ediliyordu.

Conklüzyonu

IQ testleri tartışmasız değildir, ancak bireyleri değerlendirmek ve başkalarıyla karşılaştırmak için onlarca yıldır kullanılmaktadır. Ünlü ve tarihi figürlerin bu örnekleri, zekanın birçok şekil alabileceğini ve tarihteki en parlak zihinlerden bazılarının bugün ortalama olarak kabul edilenden çok daha yüksek IQ'lara sahip olabileceğini göstermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir