İçeriğe geç
Portada » Bir Soruyu Analiz Etme

Bir Soruyu Analiz Etme

IQ testine girdiğinizde, site farklı zihinsel yetenekler için 13 bireysel IQ puanı belirleyecektir. Bu puanları üretmek için bir soruyu analiz etme süreci oldukça karmaşıktır.

Tam İstihbarat Profilinizi sipariş ederseniz, tüm bu puanların ve başarılı bir birey olarak sizin için ne anlama geldiklerinin bir raporu verilecektir.

Testin her probleminin birçok zihinsel beceriyi kullanmanızı gerektiren alt problemleri vardır. Bu alt problemler çeşitli seviyelerde zorluklar sunar ve bazıları güçlü bir şekilde meydan okunan çeşitli yetenekler gerektirir. Herhangi bir alt sorun ele alınamazsa, yanlış bir analiz ortaya çıkar.

Testin tüm problemleri, kullanılması gereken zihinsel becerileri ve bu becerilere ne kadar güçlü bir şekilde meydan okunduğunu belirlemek için analiz edilmiştir.

Bir İfadenin Basit Bir Analizi

Şu ifadeyi göz önünde bulundurun:

"İki tavuk ve dört kedinin toplam yirmi iki bacağı var."

Bunun doğru veya yanlış bir ifade olup olmadığını belirlemek için birçok beceriyi kullanmalısınız. Kısmen, bunlar:

  1. Tavukların ve kedilerin anatomisi hakkında genel bilgiye sahip olmalısınız.
  2. İki çarpı iki, dört çarpı dört çarpı çarpmak ve on altı artı dört eklemek için aritmetik kurallarını anlamalısınız.
  3. Cebirsel olarak, bir "tavuk" biriminin iki birim "bacak" a eşit olduğunu ve bir "kedi" biriminin dört birim "bacak" a eşit olduğunu anlamalısınız.
  4. Mantıksal olarak, hayvanların bacaklarının toplamını yirmi iki sayısıyla karşılaştırmanız gerektiğini anlamalısınız.
  5. Toplamların karşılaştırılmasını kolaylaştırmak için kısmi toplamları kısa süreli bellekte tutmanız gerekir.
  6. Aritmetik işlemlerin daha kolay değerlendirilmesi için hayvanları zihinsel olarak resmetmek için görsel kaygıyı kullanabilirsiniz.
  7. Kelime dağarcığınız, sorunun kelimelerine anlam vermek için kullanılmalıdır.
  8. Sözcüklerden herhangi birinin yazım hatası varsa, tamamen farklı bir sorunun sunulduğunu veya sorunu geçersiz kılmak için tipografik bir hata oluştuğunu gösterebilir.
  9. Tüm bu becerileri çok kısa bir zaman diliminde kullanmanız gerekir ve bu nedenle hesaplama hızınızın mutlaka bu kısa zaman diliminde bir cevabın belirlenmesine izin verecek kadar hızlı olması gerekir.
  10. Son olarak, sezginiz, ifadenin sağduyulu bir his olup olmadığını belirlemelidir. Sezgi, bağlam veya yanıltıcı yönler tarafından bükülmüş anlamına gelen punları taramak için kullanılmalıdır.

Tüm bu yollarla ve tartışılmayan birçok ek yolla, bir ifadenin doğruluğunu belirlemek, son derece karmaşık bir zihinsel olaylar dizisidir.